Rengetegszer férjhez mentem...

„Nagyon sok darabban a szerelmi drámákat éltem meg, hiszen a naivák a szerelmet hordozzák. Egyszer nekiálltam megszámolni, hogy hány darabban vettek már el engem a színpadon, és nyolc-kilencet számoltam. Ezek csak a darabok, amelyeket nagyon sokszor játszottunk, úgyhogy én rengetegszer férjhez mentem, nagyon sokszor volt rajtam menyasszonyi ruha - azt hiszem, hogy már lassan az összes fazont kipróbáltam.

Ésszel legyünk őrültek! 

Azt hiszem, hogy a korral talán azt tanulja meg az ember, hogy ne legyen annyira őrült. Ésszel legyünk őrültek! Ezt hozza talán a kor, hogy már tudjuk: a rózsaszín köd egyszer csak fel fog szállni. 

Mindannyian formálódunk az életben, és ott szokott lenni konfliktus, amikor nem egyformán fejlődik a két ember, akik egy párt alkotnak. Azt lehet csinálni, hogy tudatosan megpróbálunk felzárkózni a másikhoz, vagy ha a másik van lemaradva, akkor tudatosan megpróbáljuk magunkhoz húzni, vagy segíteni neki a fejlődésben. Persze határokon belül, ameddig a másik ezt engedi, mert erőszakoskodni sohasem szabad, hiszen mindenkinek saját magának kell eljutni bizonyos fejlődési szintekre. Nem lehet a másikat rákényszeríteni arra, hogy fejlődjön, hogyha egyszer nem akar.

Maho Andrea / Fotó: sztarportre.huMaho Andrea / Fotó: sztarportre.hu

 

Jól kell választani:

Itt vissza tudunk kanyarodni a rózsaszín ködhöz - amikor az ember se nem lát, se nem hall. Amikor már az ember eljut érettségben egy bizonyos szintre, akkor valahogy kizárja ezt, vagy megpróbálja kizárni, és mögé néz a dolgoknak. Meg kell vizsgálni, hogy valójában milyen ember az, aki iránt én úgy érzem, hogy szerelmet tudnék érezni. 

Új ködök mással? 

Nagyon sok embernél előfordul ez, de én azt vallom, hogy mérlegelni kell ilyenkor, hiszen az ember, ha már eljut egy bizonyos korba, és ha jól mennek a dolgok, akkor már nemcsak magáért felel, hanem másokért is felel. Hozni kell ilyenkor egy meglehetősen bölcs döntést, és ehhez érzelmileg is hozzá tud idomulni az ember.

Bocsánatot kérek, én is itt vagyok!

Az élet sok mindenre megtanítja az embert, és a mi szakmánkban muszáj, hogy kiálljunk saját magunkért, mert különben elsodornak. Muszáj néha azt mondani, hogy bocsánatot kérek, én is itt vagyok, és szeretném elmondani a véleményemet. Próbálom ilyenkor a határozott hangomat elővenni, ami egy kicsit lemélyül, és igyekszem komolyan elmondani azt, amit szeretnék.

Néha nehéz higgadtnak maradni, mert az ember óhatatlanul átveszi a másiknak a viselkedési formáját, és hogyha az mondjuk kiabál, ideges, vagy kicsit agresszív, és az ember éppen nincs olyan formában, hogy teljesen kiegyensúlyozott legyen, akkor ezt óhatatlanul átvesszük. Ilyenkor is fontos bekapcsolni a tudatosságot: ha te higgadt vagy, akkor az ilyen ember arra nem fog tudni reagálni, ez pszichológia.”

Jól jön majd ez a gyermeknevelésnél is! A színész, énekes első kisbabája tavasszal megszületik.