18 évet húzott le vendéglátos zenészként az éjszakában, ami alatt sokmindent megtanult... Gyerekkora óta nagy álma volt, hogy saját dalai legyenek, a 2016-os év ezt el is hozta számára. Azóta megjelent egy albuma, most készíti a másodikat. Bár még mindig keresi a hozzá leges-legközelebb álló zenei stílust, de jó úton halad... - Ismerjük meg közelebről a különleges hangszínű Sztojka Tibit, aki "Valentaine" művésznéven építi szólóénekesi karrierjét:

Sztojka Tibi "Valentaine" (Fotó: Facebook)Sztojka Tibi "Valentaine" (Fotó: Facebook)

- Idén nyáron kijöttél egy duett dallal, amit Fatimával közösen énekelsz. Jelent már meg közös dalod Fatimával, két évvel a mostani "Maradj velem" dalmegjelenést megelőzően; de hangszerelésében és stílusában teljesen más a két dal.
Jól érzem, hogy a slágerzenei vonalat átszeretnéd lépni, és új névvel új stílussal nyitsz a „rádióbarát” könnyed popzene irányába?!

Igen, jól érzed! Igazából a zenei produceremmel Luival arra a döntésre jutottunk, hogy kicsit változtatunk a dalok hangszerelésében a mai trendnek megfelelő stílusjegyeket is használva; ám még mindig nem mondanám azt, hogy véglegesen megtaláltuk azt az utat, ami számunkra tökéletes lenne… Bevallom őszintén: még mindig egy kicsit keressük azt az igazi legközelebb hozzám álló zenei irányzatot ami 100% -ban én vagyok.

- Véleményem szerint a korábban "Sztojka Tibi" név alatt képviselt sláger vagy szórakoztatózenei stílussal könnyebb a boldogulás és gyorsabb a siker elérése manapság, akár ha a magyar közönség nyitottságát nézem, vagy akár ha a televíziós zenecsatornák által sugárzott tartalmakat. Ezutóbbit azért emelném ki, hisz találkoztam az elmúlt években ezeken a csatornákon veled (a zenéiddel, klipjeiddel)...
Neked mi a meglátásod ezzel kapcsolatban...?

Teljesen egyetértek veled. Én is azt tapasztalom, hogy a mai Pop / Mainstream stílusú zenei irányzatban nehezebb nagyobb sikereket elérni. Nagyon sok jó hazai előadónk van, ám csak nagyon kevesüknek sikerül igazán befutni, céljaikat elérni.

- A vendéglátóból jöttél, úgy mint például Kökény Attila, illetve sokan mások… Sok-sok hosszú és fárasztó éjszakát átmulattál a közönséggel. Mikor volt az a pont, hogy elhatároztad, hogy szintet lépsz úgymond? (Mert azért lássuk be, nem mindegy, hogy az ember egy vagy másfél órát szórakoztatja a nagyérdeműt, vagy egész éjszakán át "kiszolgálja a népet" - én így fogalmaznék…)

Így van! Nagyon sok évet lehúztam a vendéglásban, konkrétan kb 18 évet… Igazából már nagyon fiatalon voltak terveim, szerettem volna saját dalokat. 2016 volt az az év amikor sikerült egy picit kilépnem a vendéglátásból, amikor is elkészült első saját videoklipem. Aztán megindult a felépítése a karrieremnek; sorra jöttek a saját dalok, videoklipek, illetve a lemezszerződésem!

- Teljesen felhagytál mostanra a vendéglátozással, vagy azért akad még egy-egy egész éjszakás buli, amit bevállalsz? ?

Igazából azt mondanám, hogy lassú folyamatként engedem el a vendéglátózást, már tényleg csak néha vállalok egész estés fellépéseket… - Viszont én nagyon örülök, hogy így kezdődött a zenei pályafutásom, hisz vendéglátós zenészként nagyon sok tapasztalatot szereztem, nagyon sok mindent tanultam, amit azt gondolom, hogy tudok hasznosítani a nagy színpadokon is. Az én célom (ha lehet mondani ilyet): teljesen magam mögött hagyni az éjszakázást. Továbbá az, hogy megismerjék a dalaimat az ország minden pontján!

- Először mikor egy rádiós interjút hallottam veled, olyan érzésem volt, hogy jól megvan fázva a srác, alig tud beszélni, olyan rekedt. :) Aztán nemsokkal később láttam egy televíziós interjút is veled, akkor is ugyanilyen hangod volt. Végül rájöttem, hogy ez a hangszín nálad természetes és ami különleges, hogy amikor énekelsz nem hallatszik. Illetve csak annyira, hogy kellően füstössé és egyedivé teszi az éneklésed.
Nyugtass meg, hogy jól érzem: nincs semmi egészségügyi problémád..., ilyen a beszédhangod alapból! ?

Köszönöm szépen, hogy aggódsz..., de szerencsére minden oké ! ? A természetes beszédhangom is kicsit rekedtes. Sokan azt hiszik dohányzok vagy ilyesmi, de nem! - Sohasem dohányoztam, sőt ki sem próbáltam még soha! Az elmúlt évek, a sok reggelig tartó éjszakázás azonban biztos rányomta a bélyegét a hangszálaimra és ez miatt is lett ez a pici rekedtség!

- Kik segítik a pályád, egyengetik utad jelenleg?

Nagyon szerencsésnek mondhatom magam, hisz tényleg olyan emberekkel dolgozhatok együtt, akik mindenben segítik a zenei pályafutásomat. Aki nélkül nem hiszem, hogy sikerült volna idáig eljutnom: Ő a zenei producerem Louis Van Balen. Neki nagyon sokat köszönhetek. Lui mellett egy kedves barátom a Csicsák Norbi /Noresz/ segít még a dalok elkészítésében. Mindenképpen megemlíteném még Lobó Szalóky Lázár barátomat is, aki a Média Marketing területén segíti munkánkat.
Illetve egy nagyon friss információ, hogy december 13 -án lemezkiadót váltottam. 3 éven keresztül dolgozhattam együtt a Joós Pistivel azaz a Magneotonnal, de közös megegyezéssel és barátsággal elváltak útjaink, s ezentúl a Trimedio Csoport segíti majd a dalok megjelenését.

- Milyen terveid vannak a 2020-as évre?

Természetesen dolgozunk tovább, készülnek az új dalok. Új videóklipeket is tervezünk, illetve évvégére várható a második albumom is! Én nagyon bízok a 2020-as évben! ?