Az idén ötödik születésnapját ünneplő MOHIKÁN zenekar sem tétlenkedett az elmúlt hónapokban. Különleges videóval lepték meg közönségüket, valamint  egy - a dalaikat népszerűsítő -  izgalmas kezdeményezésbe kezdtek színészekkel karöltve.

MOHIKÁN zenekar sajtófotóMOHIKÁN zenekar sajtófotó

 A kialakult vírushelyzet alatt a csapat elkészített egy házi riportfilmet, amelyből a közönség jobban megismerheti a zenekart és a tagokat, külön - külön is, és számos kulisszatitokra is fény derül.  

Az  elmúlt hónapokban, a csapat egy izgalmas kezdeményezésbe is belefogott. Az ötlet az, hogy színművészekkel tegyék próbára dalszövegeiket.

„Nagyon kíváncsiak voltunk, hogy ezek a sorok mennyire állják meg a helyüket dallam nélkül, mások által prózában előadva. Ehhez örömmel csatlakoztak színművész ismerőseink, barátaink és szerintünk egy igazán izgalmas fúzió jött létre. Nyolc ilyen videó, illetve hanganyag készült el, Garamszegi Gábor, Farkas, Zita, Garami Mónika, Dóka Andrea, Földessy Margit, Magyar Bálint, Szabó Zselyke, és a közösségi oldalakon elmondott mémversek által is ismertté vált Csíki Hajnal tolmácsolásában. Egyébként, ezt a kezdeményezést ismert és kevésbé ismert előadók is követték.“ - - mondta Nagy Tibor István, a zenekar frontembere.

 

Bár a kialakult koronavírus-helyzet a MOHIKÁN koncertnaptárját is teljesen keresztülhúzta, ennek ellenére tele vannak ötletekkel és lendülettel… A csapat folyamatosan készíti új lemezének felvételeit, amin a „Valaki“ és az „Aki bújt, aki nem“ című dalok mellett még tíz ígéretes felvétel szerepel majd…