Rekordszámú, összesen 23 475 könnyű- és komolyzenei rendezvényt tartottak országszerte az Artisjus statisztikái szerint a tavalyi évben. A legtöbbet élőben játszott dalok listáját a Hungária együttes 40 éves Csókkirály című slágere vezeti, ám az élmezőnybe az örökzöldek mellé bekerült a Magna Cum Laude Pálinka dal című szerzeménye is. A tavalyi koncertekért 762 millió forint jogdíjat fizetett ki 9654 magyar szerzőnek a jogkezelő.

Hungária / Fotó forrása: Fenyő Miklós Hivatalos Oldala FacebookHungária / Fotó forrása: Fenyő Miklós Hivatalos Oldala Facebook

Bővebben ...

Balázs Ferenc Kossuth-díjas énekes-zenész vehette át pénteken az Emberi Méltóság Tanácsa kitüntetését Budapesten.

Balázs Fecó Kossuth-díjas énekes-zenész átveszi az Emberi Méltóságért kitüntetést / Fotó: MTIBalázs Fecó Kossuth-díjas énekes-zenész átveszi az Emberi Méltóságért kitüntetést / Fotó: MTI

Bővebben ...

A koronavírus-járvány miatt bevétel nélkül maradt mintegy háromezer művész kapott gázsielőleget, egyenként 300-300 ezer forintot a kormánytól. A Köszönjük, Magyarország! program résztvevőinek előadássorozata már el is kezdődött - mondta Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna szerdai műsorában.

emmi logoemmi logo

Bővebben ...

Az eddigi tapasztalatok szerint népszerűnek bizonyult a Dankó Rádió új műsorstruktúrája, amelyben nagyobb hangsúlyt kap a magyar népművészet, népzene, néptánc.

    A rádióadó 2020 elején jelentkezett az új, "Dankó Rádió - A magyar zene rádiója" szlogennel, emellé pedig friss műsorstruktúra is társult - idézte fel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) pénteki közleményében.

Bővebben ...

zenekultlogo 260